-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10147 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

پدرم در سال 1376سخت مريض شد. بعد از جراحي , كاملاً خانه نشين شد و به طور كامل مشاعرش را از دست داد تا اين كه در 27رمضان امسال وفات نمود. حدود 35سال ايشان نماز و روزهء خود را به علت مريضي انجام نداد. آيا نماز و روزهء چند سال آخر عمرش كه مريض بود, بايد به جا آورده شود؟

برادر آزاده ! از اين كه با ما مكاتبه نموديد سپاسگزاريم . يكي از شرايط تعلّق تكليف به افراد, دارابودن عقل است و اگر احراز شود شخصي به طور كامل مشاعرش را از دست داده , تكليفي متوجه او نيست . درصورت احراز اختلال مشاعر پدرتان به طور كامل , نماز و روزه اي بر عهدهء ايشان نبوده تا قضاي آن به جا آورده شود.

روزه اي بر عهدهء پدر مرحومتان نبوده , چون به علت مريضيِ سختي كه عارض ايشان شد و تا وفات ايشان استمرار يافت , مختل المشاعر و ناتوان بودند و تكليفي براي روزه گرفتن نداشتند.

اما در خصوص نماز, اگر در زمان مريضي , اختلال مشاعر در همه حال به حدي نبوده كه عنوان جنون بر آن صدق كند و در تمام اوقات نماز در حال اغما و بيهوشي نبود, واجب است قضاي نماز فوت شده به جا آورده شود.()

(پـاورقي 1.توضيح المسائل مراجع , ج 1 ص 792 مسئله 1398

چون مي فرماييد از ابتداي مريضي پدرتان به طور كامل اختلال مشاعر داشتند, نمازي هم بر عهدهء ايشان نبوده تاقضاي آن را به جا آوريد. اما در هر حال به جا آوردن نماز و روزه از طرف پدر مرحومتان , موجب شادي روح ايشان و عُلُوّ درجهء ايشان خواهد بود. خداوند به شما آزادهء سرفراز توفيق دهد كه در همه حال به تكليف خود عمل كنيد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.